tirsdag 1. september 2009

Første dag i Italia

I dag morges (natt) tror jeg at jeg stod opp klokken fem. Det var litt smertefullt tidlig, men det gikk bra. Så tok jeg turen fra Flesland til København, København til München, München til Trieste, og til slutt buss fra Trieste til min nye hjemby Duino. Da vi kom ble vi møtt av glade second years og så vist til hvor vi bodde.

Jeg bor i Foresteria, den største residensen som også inneholder Mensa, matsalen. Jeg ble plassert på rom med kun en til, en second year fra Kina som heter Yang. Hun virker grei, på en høflig smilende men reservert måte. Etter å ha blitt plassert på et rom dro jeg ned til Porto, havnen, for å ta svømmetesten, som bare var å svømme litt frem og tilbake. Så badet vi litt før vi dro for å spise middag. Middagen var helt grei, men som forventet, kantinemat. Kantinemat når aldri de store høydene. Etter middag pakket jeg og Adele ut tingene våre (Adele bor i et annet bygg et annet sted i Duino), for så å jakte på internett.

Ikke så lett som forventet. Trådløst internett finnes ikke, og heller ikke internettinnganger på soverommene, så for å få sin daglige dose må man komme seg til et day room. I mitt day room var alle internettinngangene opptatt og det luktet sterkt av svette, så vi prøvde biblioteket, som var stengt. Til slutt kom vi til en residens hvor ikke bare internett funket, men det var også vafler der! Andreåringene våre fra Norge hadde tydeligvis et vaffeljern, noe som er veldig populært. Det er altså herfra jeg skriver dette.

Det var altså oppsummeringen av min første dag i Duino.

1 kommentar:

 1. Hei emma,
  jeg vil bare ønske deg masse, masse lykke til med LIvet i helskjønne Duino! Det er koselig å høre at vaffelhjernet som jeg la igjen for halvannet år siden fortsatt ikke har tatt kvelden (eller kanskje de har tatt med et nytt... Er det svart?? Mitt var ikke det beste... )

  Nyt øyeblikkene, livet, fantastiske mennesker og Duino! Ikke la IB stresse deg for mye- det er ikke verdt det!

  Masse lykkeønskninger fra
  Andrea (din fjerdeåring eller noe sånt:-) )

  PS: velg den letteste matta, såfremt du ikke skal studere medisin eller i Tyskland etterpå. SL og studies teller like mye på et norsk vitnemål og det er idiotisk at du ikke kommer inn på de gode studiene i Norge fordi du får en 4-5 i matte i SL istedenfor en 6-7 i studies. Tro meg - snakker av erfaring! Men jeg syns matte er gøy på et vis, så angrer ikke alt for mye på SL, selv om eksamen ikke gikk så veldig bra...

  SvarSlett